Case: Mannaz.com – Guerilla-projektledere i kamp for resultater

Posted on 24/11/2011

0


Mannaz.com skriver:

Innovativ og regelbrydende projektledelse har skabt markante resultater hos møbelgiganten Tvilum på kort tid. ”Vi slap en lille guerilla-hær af projektledere løs i virksomheden for at bryde med mange års vanetænkning”, udtaler administrerende direktør Peter Arndrup Poulsen.

Måske var det ikke ligefrem et billede af en guerilla-kriger, du havde i baghovedet, da du besluttede dig for at blive projektleder. Men hos møbelproducenten Tvilum bruger administrerende direktør, Peter Arndrup Poulsen, helt bevidst udtryk som guerilla og terminator om nogle af sine projektledere. I hans optik har det nemlig været nødvendigt at gå i krig mod vanetænkning for at opnå resultater.

”Vores opgave hos Tvilum har været at lave en turn around på kort tid. Vi var nemlig blevet overhalet inden om af konkurrenterne under krisen, uden vi havde reageret. For at sætte et billede på situationen var Tvilum en tilskadekommen patient, der havde potentielt dødbringende ydre blødninger, og som såmænd også havde alvorlige indre blødninger for at komplicere situationen yderligere. Tvilum havde således gennem en årrække opkøbt syv forskellige konkurrerende virksomheder, og da der aldrig var skabt en ny, fælles kultur, herskede der seriøse kultursammenstød og silotænkning. Til sådan en massiv turn around-opgave var det nødvendigt med dygtige projektledere for at lykkes”.

Den perfekte projektleder søges
Under en turn around ville det være optimalt, hvis man kunne sætte verden på pause, mens man opererede patienten, men som Peter Arndrup Poulsen udtrykker det, så er virkeligheden i stedet en vild galop over stepperne. Med andre ord ville det blive nødvendigt at handle uden det fulde overblik for at redde virksomheden. ”En af vores aller vigtigste opgaver var at uddelegere, men vi havde brug for den perfekte projektleder at uddelegere til. Vi havde et klart billede af denne perfekte projektleder, som først og fremmest skulle have stor social empati og forståelse. Det er svært at flytte sig i siloerne, og vi havde brug for en projektleder, som kunne bevæge sig på tværs. En projektleder, som ikke selv spillede med bolden hele tiden for at vise, hvor dygtig han var, men som spillede bolden videre, så alle bevægede sig hele tiden”.

Peter Arndrup Poulsen og resten af ledelsen ønskede også, at denne perfekte projektleder var ambitiøs, energisk og fandenivoldsk. Desuden en god kommunikator og ikke mindst stædig og vedholdende. ”Vejen mod målet er fyldt med miner, snubletråde og bagholdsangreb, så derfor søgte vi en person, som kunne rejse sig og gå videre lige meget hvad. En person, som var selvkørende, men ikke fejlfri, for i en turn around vil der blive lavet fejl, og man vil vade ind på andres områder og dumme sig. Det vigtige var dog, at personen kunne ryste det af sig og komme videre. Endelig skulle personen naturligvis være fagligt dygtig”.

Her kan du læse resten af artiklen fra Mannaz.com.

 

 

Posted in: Case