Inspiration: Ing.dk – Spild af tid med enøjet innovation

Posted on 29/10/2011

0


Kronikører Anders Drejer og Christian Horn skriver på Ing.dk:

Selv i disse økonomiske krisetider er innovation konstant på dagsordenen. Måske er det, fordi innovation, ud over at være stærkt nødvendigt for at overleve i fremtiden, er et begreb, som er ganske svært at få til at lykkes i praksis? Vi vil i hvert fald vove den påstand, at staten spilder penge, og organisationer spilder tid på det, som vi kalder ‘enøjet innovation’. Det vil f.eks. sige, når tid og penge bruges på modefænomener som brugerdrevet og medarbejderdrevet innovation.

Ikke fordi brugere og medarbejdere ikke er vigtige, når der skal arbejdes med innovation (de er ofte afgørende!), men fordi et tydeligt og højtråbende valg af en primær innova­tionskanal ofte får innova­tionsprocessen til at lukke sig om et bestemt perspektiv.

Innovation er mere end kreativitet. Det er skabelsen af noget nyt, nyttigt og nyttiggjort. Fokus kan være på alt, der kan have behov for nyskabelse: produkter, services, samarbejdsformer, processer m.m. Historisk set har der været tre overordnede indgange til det at skabe innovation: ekspertdrevet innovation, brugerdrevet innovation og medarbejderdrevet innovation.

Her kan du læse resten af indlægget på Ing.dk

 

Posted in: Inspiration