Inspiration: Nedrivende nybyggere – ryd op inden Buy-in!

Posted on 07/10/2011

0


Læs del I om Buy-in

Læse del II om Buy-in

Jens Lundgaard, Changepilot Trainee skriver:

Nedrivende nybyggere – ryd op inden Buy-in

Efter at have gødet jorden i vore hoveder med argumenter for, at hverken menneskers skepsis eller finanskrisen eller alle mulige andre kriser skal holde os fra at komme med vor ide til bordet, efter at have vist at både mennesker og tiden i dag længes efter at tilslutte sig god innovation, så kan vi nu tage handsken op og arbejde på at skaffe buy-in til vor ide. Hvad er det første, vi skal gøre?

Jeg arbejdede på et tidspunkt i børne- og ungeafdelingen i en meget stor jysk kommune. Der mødte jeg et miljø, der var så præget af forandringsudmattethed, som det overhovedet er muligt. Afdelingen var kæmpestor og  kendt som de velmente visioners gravplads. Det var et mausoleum af halvt realiserede projekter og et vognlæs af døde ideer.  Snart satte ledelsen et storstilet projekt i søen, og snart mistede de interessen for det og faldt over et nyt og spændende endnu større projekt. Der hang derfor en ormegård af løse ender overalt i organisationen.

Hvad værre var, så tog ingen længere ledelsen alvorligt, når de bankede på med kvartalets nye påfund. Ledelsen havde fuldstændigt undermineret sin troværdighed og kunne ikke længere skabe buy-in, da medarbejderne ikke havde mere hjerte at give til deres ideer. Hvis du ikke kan afslutte dine projekter, så har du ikke længere retten til at starte nye op.

Det vigtigste at gøre inden vi går på banen med at skaffe  buy-in til et nyt projekt er derfor at lægge de gamle i graven. Vi må enten afslutte eller rive ned, før vi kan bygge noget nyt op. Hvis der går talrige spøgelser omkring i afdelingen, som jævnligt kan minde medarbejdere om, at der både var så meget der ikke blev til noget, og at ledelsen er vag og ubeslutsom, så er der rigtig meget, der står i vejen for at få buy-in fra vore folk.

Luft derfor ud og spark de hvide mus på døren!

Fortsættelse følger…

Posted in: Inspiration