Inspiration: MM.dk – Janteknuseren

Posted on 30/05/2011

0


MM.dk skriver:

André Sloth Eriksen fejrede sit første job ved at købe en splinterny BMW. Efter den første dag på arbejdet var det en BMW fyldt med ridser og buler, der mødte ham på parkeringspladsen.

“Danmark var åbenbart ikke klar til min væremåde,” siger grundlægger og adm. direktør i Asetek, André Sloth Eriksen.

Siden BMW-episoden har han opfundet sit eget vandkølingssystem til computere, er blevet leverandør til bl.a. Dell, HP og Acer, har vundet regeringens Janteknuserpris, og så har han etableret firmaet Asetek med kontorer i Brønderslev og Californien. Omsætningen for Asetek er i de sidste fire år vokset fra 4 til 130 millioner kroner om året.

t hele startede med, at André Sloth Eriksen under sin studietid irriterede sig over, at computerens blæser larmede. Irritationen førte til en opfindelse: Et vandkølingssystem, der fik larmen til at forsvinde og computeren til at køre hurtigere. Få år senere arbejde han 12 timer om dagen på sin opfindelse ved siden af sin fuldtidsstilling hos Danfoss. Da han begyndte at eksportere til USA, gik det op for ham, at han var blevet iværksætter.

“Folk kunne ikke forstå, hvordan jeg kunne gå fra en sikker stilling med en god løn til en tvivlsom fremtid som iværksætter. Men jeg blev bare nødt til at prøve det af,” siger André Sloth Eriksen.

Her kan du læse af artiklen fra MM.dk.

Posted in: Inspiration