Inspiration: Isitabird.dk – Superborgeren

Posted on 17/05/2011

0


Line Groes skriver på Isitabird.dk:

Is it a bird? Is it plane? No, it is…..a supercitizien. Tidligere borgmester i Bogotá (hovedstad i Columbia), Antanas Mockus, tog meget utraditionelle metoder i brug, da han skabte markante forandringer i en sydamerikansk millionby med massive problemer.

Mockus (billedet) iklædte sig bl.a. et Superman-kostume med et stort “C” på brystet (Super Citizen) og løb rundt i gaderne og samlede affald op. Han gjorde herved sig selv til et levende eksempel på den gode borger (superborgeren). I bedste supermandsstil satte han sig selv og sin egen krop ind på at bekæmpe det, som ødelagde byen. På rekordtid forvandlede han Bogota til en by med markant mindre kriminalitet og korruption samt bedre affaldshåndtering og trafikale forhold. Men vigtigst af alt: Han vækkede borgerne til at være med-skabere og med-ejere af en helt ny by.

En rædselsby…

Bogotá var præget af massive problemer. Der var store problemer med kriminalitet, korruption, affald og lovløse tilstande i trafikken. Og borgerne havde mistet tilliden til politiet. Hvis problemerne skulle løses, var der brug for radikale ændringer af colombianernes mentalitet og adfærd. Der var brug for at ændre det enkelte individs opfattelse af sin egen rolle i en by, hvor mange mennesker lever sammen på en begrænset plads. Det var noget af en opgave. Adfærd er noget af de sværeste at ændre.

Her kan du læse resten af Line Groes blog indlæg på Isitabird.dk.

Posted in: Inspiration