Inspiration: Cfl.dk – Det handler om ego!

Posted on 02/05/2011

0


Cfl.dk skriver: En af de største udfordringer på arbejdspladsen i dag er det menneskelige ego. Når nogen mennesker bruger deres ego i udstrakt grad, har deres adfærd tendens til at være baseret på frygt snarere end tillid.

Når mennesker opfører sig med udgangspunkt i frygt, har de et stort behov for at kontrollere andre og deres miljø, og de risikere således en WIN-LOSE situation snarere end en WIN-WIN. Selv når man diskuterer vejret ønsker de at sikre, at du er klar over, at de ved mere om  end du gør. De signalerer en filosofi om livet, der går ud på “Jeg er okay, det er du ikke.”

Ken Blanchards blev optaget af denne afhængighed for mange år siden, da hans kone Margie var i gang med at skrive en bog sammen med Dr. Mark J. Taker med titlen ”Working Well” som studerer hvad der udgør et sundt arbejdsmiljø. Et af de spørgsmål, de stillede forskellige personer i deres forskning var, “Kan en dårlig chef gøre dig syg?” En masse svarede: “Ja.” De nævnte de velkendte eksempler såsom migræne hovedpine, mavesår, søvnløse nætter – selv hjerteanfald og kræft.

Ken Blanchard blev fascineret af folks opfattelser af dårlige chefer, så han begyndte at bede folk rundt om i landet at beskrive de værste chefer de nogensinde havde arbejdet for. Den primære beskrivelse var en person med et højt ego. De værste ledere blev beskrevet som dårlig lyttere, der var tilbageholdende med at rose og i stedet altid ønskede at være i rampelyset. De fleste mennesker vil måske mene, at ledere med et stort ego har høj selvtillid, men som bekendt fandt også Ken Blanchard ud af, at det modsatte var tilfældet: Personer, der agerer ud fra deres ego har ofte en “ikke okay” følelser omkring sig selv. De forsøger at kompensere for følelser af utilstrækkelighed ved at fylde meget og kontrollere deres omgivelser.

Her kan du læse resten af artiklen fra Cfl.dk

Reklamer
Posted in: Viden