Case: Ing.dk – Nyt anlæg til ekstremregn bliver kæmpe aktivitetspark

Posted on 09/04/2011

0


Skatere, cyklister og rulleskøjteløber får lov at boltre sig i Roskildes nye tekniske anlæg, der skal løse problemet med oversvømmelser i tilfælde af ekstremregn.

De ekstreme regnskyl, der stadigt hyppigere drukner lavtliggende huse og veje, tvinger landets kommuner til at indrette enorme reservoirer til at opsamle regnvand i. Men tunge, pludselige regnskyl kommer kun gennemsnitligt et par gange om året. Det efterlader de dyre tekniske anlæg ubenyttede, hvis kommunerne ikke gør som eksempel i Roskilde.

Roskilde er en af de kommuner, hvis kloakker har været på overarbejde de seneste somre, men er nu helt fremme på beatet ved som den første af landets kommuner at kombinere regnvandsopsamling og aktivitetspark for cyklister, skatere og rulleskøjteløbere.

»Det er nyskabende, at vi kombinerer et teknisk anlæg til overfladisk regnvandsafledning med rekreative faciliteter til glæde for byens borgere,« erklærer Roskildes borgmester, Poul Lindor Nielsen, om anlægget, der skal stå færdigt til februar næste år.

Ideen med at udnytte udtørrede vandløb til såkaldte snake-runs, hvor man på hjul kan bevæge sig nedad i bugtende forløb, stammer fra USA, hvor skatere i mange år har benyttet udtørrede cementkanaler og flodlejer.

I et 40.000 kvadratmeter stort område ved den nye kreative bydel Musicon, der bl.a. også kommer til at huse et rockmuseum, har Roskilde, sammen med Lokale- og Anlægsfonden, udviklet det tekniske anlæg til også at være et rekreativt område. Det bliver et sammenhængende kanalforløb på 145 meter, der bevæger sig ned mod en stor bowle.

Her kan du læse resten af artiklen fra Ing.dk.

Posted in: Case, Inspiration