Inspiration: Carsten Borch – Hvor kommer de gode idéer fra? De kommer fra hinanden!

Posted on 06/04/2011

0


Carsten Borch skriver på Carstenborch.dk:

Hvor kommer idéer fra? De kommer fra hinanden, skriver Steven Johnson i sin seneste bog “Where Ideas Come From – A Natural History of Innovation”.

Han udlægger idéer som et netværk. Et netværk af neuroner der er højaktive, når idéen viser sig i vores indre biograf. Og han beskriver også idéer som afhængige af et netværk. Det netværk repræsenterer idéens muligheder.

Kontanter, kontakter, kreativitet og konstruktioner kan fremme idéers realisering.

Derfor gælder det om at være forbundet med det hele. Enten direkte eller via andre. Via sit netværk. Hvis du gerne vil spilles fri med muligheder, må du meddele dig. Eller begynde at spille andre fri, så de får øje på dig.

I den amerikanske ishockeyliga bliver man noteret for en assist, når man lægger op til et mål. Det gør man også hvis man lægger op til den, der lægger op til målet. Både first assist, second assist, og så selvfølgelig målscoreren bliver noteret. Når sæsonen er slut tæller man op, hvem der har medvirket til flest scoringer. Årets topscorer er således ikke nødvendigvis den, der har skubbet den ind over målstregen flest gange, men den der har været medvirkende til flest scoringer.

Kunne man forestille sig det samme på DTU?

Her kan du læse resten af Carsten Borchs klumme.

[Klummen er tidligere bragt på DTU’s http://www.midtiugen.dk/%5D

Reklamer
Posted in: Inspiration