Case: Vellykket kombi af team building og forretningsforståelse ved GEA Liquid Processing

Posted on 29/03/2011

0


Vellykket kombination af team building og uddannelse i forretningsforståelse ved GEA Liquid Processing

GEA Liquid Processing i Skanderborg gennemførte for nylig et otte ugers træning og teambuilding forløb med det primære formål at øge medarbejdernes forretningsforståelse og styrke følelsen af fællesskab internt i virksomheden.

Forløbet var bygget op omkring Elevateds online spil – Business Battle ® – som er en virksomheds-simulator, hvor spillerne i hold driver en fiktiv virksomhed i direkte konkurrence med hinanden. De omkring 100 ansatte i GEA i Skanderborg, der har
deltaget i spillet, blev opdelt i 16 tværorganisatoriske teams, og et medlem af ledelsesgruppen blev tildelt til hvert hold som en ‘ekstern konsulent’.

Holdene skulle alle drive en fiktiv virksomhed der fremstiller jeans, og hver uge skulle de træffe beslutninger på vegne af virksomheden, i forhold til markedsføring, produktudvikling, salgsindsats, udvikling af menneskelige ressourcer, arbejdsmiljø,
salgspris og produktionskapacitet.

Spillet foregik i en række runder (hver runde svarede til 3 måneder), og efter at have afsluttet hver runde, ved at indtaste holdets beslutninger online, blev de overordnede resultater sendt ud til hver gruppe. Resultater viser løbende placeringen af de enkelte
hold i turneringen. På denne måde blev deltagernes forretningssans, strategi og købmandskab trænet gennem learning-by-doing.

“Business Battle ® består af mange vigtige elementer, som gør folk opmærksomme på, hvad det kræver at drive en virksomhed. Selvom det er et spil, vil en virksomheds handlinger altid have visse konsekvenser – ligesom det er tilfældet, når du kører en
virksomhed i det virkelige liv. Ligesom i den virkelige verden, oplevede deltagerne, at beslutninger skal foretages løbende, og hvis virksomheden ikke foretager de nødvendige beslutninger, vil andre gøre det for dem, og dette kan føre til uforudsete og uønskede
konsekvenser”, siger Michael Friis, Vice President  i GEA Liquid Processing.

Det sociale aspekt
Business Battle ® er centreret om to grundlæggende idéer – et yderst professionel indhold, formidling, ved hjælp af et spil, der gør læring til en værdifuld og engagerende oplevelse.

“Allerede efter den første runde af Business Battle®, opstod der intens konkurrence mellem holdene. Over maden til frokost blev der fyret vittigheder af mellem holdene, ligesom den ugentlige offentliggørelse af resultater gav anledning til gode diskussioner i grupperne internt, “siger Per Bjerg Nielsen, projektleder og vinder af sølv medalje i GEA Liquid Processing’s Business Battle ®.

Michael Friis, Vice President i GEA Liquid Processing er enig: “Spillet skabte en god dialog mellem medarbejderne, og jeg tror, at vi har opnået en større følelse af fællesskab ved at spille Business Battle ®.”

Per Bjerg Nielsen, projektleder, taler også positivt om spillet: “Det har været rigtig sjovt, og det gav os en fælles referenceramme, hvor alle var lige. Det har også været en god øvelse at opdatere alle de elementer, der kræves for at drive en forretning. ”

Vinderen tager det hele
GEA Liquid Processing sluttede turneringen med en finale mellem de 4 bedste hold fra den indledende runde. Præmier blev givet til det vindende hold, der udover eksamensbeviser også modtog en gave og retten til at køre GEA Liquid Processing i den fiktive uge 53, 2010!

Fakta

  • Business Battle ® kan spilles online eller som et firmaarrangement af en hel eller dags
    varighed. Antallet af deltagere kan variere mellem 10 og mange hundrede deltagere, og
    spillet kan spilles på engelsk også.
  • Business Battle ® kan anvendes som et redskab for ledelsen og / eller
    medarbejderudvikling, udarbejdelse og implementering af strategi og team-building.

www.elevated.dk
info@elevated.dk
tlf 7070 2878

Posted in: Case